Middelseeroute

De historische MiddelseerŻte, onderdeel van de Elfstedentocht, was lang geleden al een belangrijke vaarverbinding tussen Leeuwarden en Sneek.

Middelseeroute

Nu is het voor motorboten en zeilboten met een goed strijkbare mast een goed alternatief voor het drukke Prinses Margrietkanaal.

Sneek
Vanuit Leeuwarden, Franeker of Bolsward vaar je zonder omweg naar watersportcentrum Sneek. De route is toegankelijk voor boten met een maximale vaarhoogte van 2,46 meter. Via de Dompschutsluis vaar je zů het gezellige Sneek in. De vele aanlegvoorzieningen en mooie kades maken het gemakkelijk om de stad in te lopen, naar leuke winkeltjes en gezellige terrassen!

Aanleggen bij eeuwenoude dorpen
De MiddelseerŻte dankt haar naam aan haar ligging in het gebied van de vroegere Middelzee. Kenmerkend zijn de terpen, waarmee de bewoners al duizenden jaren geleden Ďhet hoofd boven water hieldení. Terpdorpen als Boazum, Easterwierrum, Iens en Raerd herinneren aan die tijd. De dorpen langs de MiddelseerŻte zijn goed bereikbaar door de vele aanlegvoorzieningen, onder meer langs De Swette, Boazumer Feart en Frjentsjerter Feart.

De boot af en Friesland ontdekken!
In het gebied van de MiddelseerŻte met zín prachtige vergezichten stel je met het fietsroutenetwerk uw eigen fietsroute vast. Over de slingerende Slachtedijk, of langs historische staten en stinzen. PoŽzieliefhebbers halen fietsend hun hart op langs het Fryske Ferse Paad en proeven de sfeer in mooie dorpen als Mantgum, Wommels en Jorwert. Historische stadswandelingen laten de geschiedenis van Leeuwarden en Sneek herleven. Wandelen in de natuur is een belevenis over de Slachtedijk of de oude trek- en jaagpaden langs De Swette.

Download hier je routekaart!

terug

Meld je nu aan voor onze exclusieve nieuwsbrief