Marrekrite aanlegplaatsen

Ga je een weekendje weg met de boot in Friesland? Je kunt dan prima overnachten bij aanlegplaatsen van De Marrekrite, vaak gelegen midden in de natuur!

Marrekrite aanlegplaatsen

De aanlegplaatsen zijn geschikt voor zowel motorkruiser als zeiljachten en zijn te herkennen aan een blauw-wit bordje met een zeilbootje erop. Met een speciale wimpel aan de mast laat je zien dat je de Marrekrite steunt! Al jaren realiseert De Marrekrite in Friesland voorzieningen voor waterrecreanten. Je mag hier tijdens uw vaarvakantie gratis gebruik van maken!

Als je graag op de aanlegplaatsen wilt overnachten, wordt het kopen van een Marrekrite - wimpel zeer op prijs gesteld. Hiermee steun je de voorzieningen. Het is trouwens over het algemeen niet toegestaan met een tent te overnachten op de aanlegplaatsen. Waar kamperen is toegestaan staat dit vermeld op de borden. Ook aan plankzeilers en kanoŽrs wordt gedacht, hiervoor zijn speciale start- en landingsplaatsen gemaakt, maar ook klķn voorzieningen bij dammen en stuwen.

Op een groot aantal ligplaatsen zijn containers geplaatst, waar het vuil regelmatig wordt opgehaald door De Marrekrite. Zo blijft het land en water om je heen zo mooi mogelijk. Help je ook mee om de Friese meren schoon te houden?

Bij het aanleggen is het advies om altijd eerst even te controleren hoe effen de grond is of hoe glad de steiger is, voordat je van de boot afstapt om aan te leggen. Door het wegspoelen van grond achter de walbeschoeiing, of door andere oorzaken, kunnen er gaten in de grond ontstaan. Bovendien kunnen de steigers glad zijn door algvorming. Hou hier zo veel mogelijk rekening mee, voor je eigen veiligheid!

Kijk voor meer informatie op de website van De Marrekrite. Ook voor het verkrijgen van de hierboven genoemde wimpel.

terug

Meld je nu aan voor onze exclusieve nieuwsbrief